Om vådan att vara allför smart när det är alltför enkelt

Det var igår dags för att ta steget in i det trådlösa hemmanätverket. Mycket beroende på att det är roligare att sitta i Pernillafåtöljen och hacka än att sitta på den utslitna kontorsstolen som vi fått gratis för länge sedan. Vänkretsens dataguru var på plats vid åttatiden och sa att det här skulle snart vara fixat. De nya standarderna gjorde allt enkelt.

Inget hände, det fanns inget trådlöst nätverk i luften. Alla felsökningar resulterade i att alla enheter sade sig fungera perfekt, men vi såg att ju att det inte gick. Vi laddade hem uppdateringar, startade om, läste manualer, bytte kablar, hämtade mer utrustning, svor och svettades.

 Klockan 23.40 var jag på väg att ge upp, då det inresta proffset lutar sig ner över den nyinköpta laptopen och säger:

- Titta här, en knapp som det står wireless på, varpå han trycker ner den, en blå lampa lyser upp och hela nätverket fungerar perfekt.

Tillverkaren hade i sin iver att göra det enkelt för oss, missat att göra informationen tydlig, och vi trodde vi kunde det här och gjorde som vi brukade. Alltså: Titta noga på ditt nya tangentbord, det kan finnas saker du aldrig sett där tidigare. Se denna länk för vad som komma skall:

http://mikrodatorn.idg.se/ArticlePages/200508/16/20050816232509_MD/20050816232509_MD.dbp.asp


Poltergeists i hemmet - vad göra?

Såsom varande stor anhängare av upplysningstidens idéer och den positivistiska vetenskapen smärtar det mig djupt att erkänna att hemmet blivit invaderat av en poltergesit. Den bor i väggen mellan köket och sovrummet och har inom loppet av 1,5 veckor orsakat följande:

  1. STOR vattenskada från diskmaskinen i köket, som kommer att ta 4-10 veckor att torka upp. Sedan blir det nytt golv i köket och nya tapeter i hall och arbetsrum på nedervåningen.
  2. En spegel ramlade ner av sig själv i sovrummet och gick i många tusen bitar.
  3. Spisen i köket dog mitt i matlagningen när vi skulle få gäster.

tager tacksamt emot tips från rutinerade ghostbusters...


hits