Paradise Hotel och den aktiva trögheten

Dokusåpår har nu funnits ett tag och mycket pekar på att toppen är nådd och passerad vad det gäller tittarsiffror och genomslag. En del lägger ner och andra går in i den aktiva tröghetens fas, den som förespråkar en säker undergång över tiden. Aktiv tröghet är när organisation ser att det de har haft framgång med, inte biter lika bra som tidigare, och möter detta genom att göra mer av samma. sak I detta fall innebär det att Paradise Hotel lockar med mer av det som upprört tidigare, dvs tuttar och sex under täcket, för att locka tittare. Och några kommer de säkert att engagera framför rutan, på kort sikt.

Den aktiva trögheten leder dock till stagnation och att det blir tråkigt. För den som vill har porr är utbudet oändligt på många andra håll, medan de som vill har underhållande tv söker sig någon annanstans. Bort från aktiva trögheter av typen Paradise Hotel.

För den som sitter i planeringen av var det egna företaget ska lägga sina reklampengar är tecken på aktiv tröghet en bra signal att det är dags att börja fundera över nya kanaler.

Vabba med eller utan försäkringskassan

Dagen som gått har varit en dag i de dubbla verksamheternas tecken. Lillkillen sjuk och hemma från dagis, stortjejen på dagis. Ett normalt upplägg för att vabba. Eller inte.

Hur ska man anmäla till försäkringskassan att jag varit hemma med sjukt barn, hyrt in en vikarie till avdelningen, pratat med två journalister, bokat ett leverantörsmöte, läst in mig på en eu-förordning, korsförhört en konsult i en viktig fråga samt tagit ett tjogtal mail och lika många löpande samtal?Är det jobbet eller försäkringskassan som är skyldig mig pengar i skrivande stund? Kanske dags för en reform med flexiblare blanketter?

Viktigt att cykla snabbare än mitt virtuella jag

Sedan knappa två år består min huvudsakliga träning av att cykla i garaget. Tråkigt? Märkligt nog är det precis tvärtom, på många sätt bättre än i verkligheten. Med cykeln monterad på en ställning med rullbroms på bakhjulet och fäste för framgaffeln där fram, kopplat via usb till en gammal dator med det eminenta programmet Magic från Tacx i. Där finns tre olika banor, en sydeuropeisk bergsträcka, en velodrom och ett holländskt landskap med växthus och vindkraftverk. Du rör dig i landskapet på samma sätt som i del flesta racingspel, med den skillnaden att dina ben bestämmer farten, det går fort nerför och trögt uppför. En enorm fördel är att publiken hurrar, fåglarna kvittrar, solen skiner, korna råmar och det inte blåser. Alltid! Dygnet om! Visa mig den natur som slår detta!

Välj landskap, välj bana och sist men inte minst, välj motståndare. Det är här det geniala kommer in, jag kan nämligen cykla mot mig själv. Alla tidigare lopp finns lagrade och jag dyker upp på skärmen, (komplett med cykel, hjälm och teamtröja), som max fem motståndare som mitt real-life-jag har att spöa. Tillfredställelsen av att mitt äldre verkliga jag orkar cykla från ungtupparna i datorn är fantastisk och ger en kortvarig tro på den egna ödödligheten och det ständiga förbättrandet. Hemska tanke, den dagen jag inte orkar med detta längre.....

Spana in på:
www.tacx.nl

Österlandets visdom får mig att svettas

Mannen, stenen och vattnet.  Tre urelement i den varma ångan. För att finna österlandets visdom behöver man ej söka långt borta, Finland räcker gott. Ett litet rum med varm ånga ger kroppen rening på djupet och bäddar in själen i ett stilla funderande. Efteråt, lätt eftersvettandes med ett fat korv, öl och saltgurka framför sig finns det inga bekymmer i hela världen som angår en. Gärna i samspråk med goda vänner, men upplevelsen är väl så bra på egen hand.

Söker du mening med livet, har provat tji-gång, släng fy, joga, jogga, jaga, raga, ragga, men inte funnit den. Pröva saunan, och skulle du inte finna ro där heller blir du åtminstone ren.

hits