Bard - fascismens marionettmästare

Att Alexander Bard är en skolbokspsykopat står klart efter Elit-listans offentliggörande. Frågan som tål att fundera på är vad som är hans egentliga syfte. Är det som Mustafa Can skrev i DN att tillfredställa sina perversioner, eller är det att se hur långt han kan driva människor, d v s listans medlemmar, att förnedra sig själva och andra? Med den klassiska fascistiska gyllene manteln av utvaldhet har han fått en rad kända personer att deltaga och sedan när de blir konfronterade med det avfärda det hela som "en vanlig middagsbjudning", eller "det är sån´t som folk skriver och säger hela tiden".  De utdrag jag har sett liknar mest berusat lumparsnack och borde höra hemma där. Inte bland de som är opinionsbildare och journalister. Att sedan deras chefer som vet att de driver en granskande versamhet som är en av demokratins ryggradsfundament, inte ser allvarligt på att deras medarbetare är troende fascister är infantilt eller skrämmande. Jag vet inte vad som är värst. Demokrati är en skör varelse som behöver starka lampor som jagar fram mörkermännen och -kvinnorna ur deras hålor. I jämförelse med ovan nämnda listmedlemmar framstår Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna som rena under av demokrati.

Vad följer på Att Ta Ansvar?

Det kanske är jag som har en gammaldags uppfostran, men jag har för mig att när en person säger sig ta ansvar så följs det av en konsekvens av något slag. I nusvenska verkar det snarare vara så att ta ansvar är en ny form av "förlåt mig", men utan dettas innehåll av ånger. Senast nu i KU-förhören har flera ledande politiker sagt sig ta ansvar, utan att ens ha blivit konfronterade med frågan om vad de ska göra för åtgärder. Glidningen av innebörden verkar redan vara så allmän att steg två i ansvarstagandet försvunnit.
I sak är detta samma sak som händer när det görs pudlar, något som ska bockas av så är det ur världen. Huga!

Stjärnor skämmer kronornas glans

Börjar vi inte känna igen symptomen. Det drar ihop sig till STOR hockeyturnering. Frälsarna flygs över från NHL och det blir bara pannkaka. Det händer nu och har hänt förut. När ska hockeyförbundet lära sig att matematiken inte är: många stjärnor = med bra lag.
Ta istället de bästa på hemmaplan och se till att de kan samträna ordenligt och bilda ett LAG. Sen kan man krydda med max tre NHL:are. Synd, Sverige vi hade behövet ett OS-hockeyguld!

Mumsigt erbjudande

Mumsigt erbjudande

Fann detta erbjudande på Gyllene Måsen idag. Det är inte utan att man undrar vad som ingick förut. ( Nu med nytt fullkornsbröd... Nu med nytt bacon)

hits