Vinterglädje


Lite snömodd, halka och snö i ansiktet. Skönt att vara ute och känna att kroppen klarar av elementen. Trampa mer! Säger som salig Danielsson, Tage: Den enda -ism som jag numer vill ansluta mig till är cyklismen.

Vad kan vara viktigare än att utrymma?


Denna skylt sitter i trapphuset i en fastighet i Stockholm och uppmanar som så många andra att man ska använda trappan istället för hissen om det börjar brinna. Frågan är dock vad gubben på väg upp har för ärende som är viktigare än att gå ut när det brinner. Någon?

Utrotningshotad?


Var på ett möte häromdagen då en professor letade fram denna maskin ur gömmorna och la på sina repiga plastfilmer. De yngre i församlingen såg ut ungefär som barnen gör på julaftonen när vi vuxna skrattar åt Musse och Kalle äter majs som om de vore skrivmaskiner.

Valfrihetens letargi, nu i en DN nära dig

Den minnesgode läsaren minns kanske inlägget om valfrihetens letargi http://mittenextremisten.webblogg.se/2005/march/valfrihetens-letargi.html . DNs insidan http://www.dn.se/insidan har nu under veckan följt den tråden och denna trötthet kombinerat med finanskris kan mycket väl leda till en önskan om mindre valfrihet. Gott och väl så länge som det inte rör sig om att vi låter auktoritära och antidemokratiska partier få ett större inflytande över våra liv.

Ögon i nacken


Fann den perfekta mössan för en fyrbarnsfar. Genom att vända den bakochfram så får jag ögon i nacken. En fördel när vi är ute. Dessutom har jag nu uppfyllt den bloggnorm som är grund för många besök, att skriva om mode och kläder. :-)

Monokromi


Säga vad man vill om affärsflygets resenärer, men särskilt färgglada är de inte. Dock ansluter jag mig till Benkes tes att om man ska kasta sten i glashus, ska man göra det i det egna. Jag tog denna bild iförd mörkblå jacka och mörka byxor, samt svarta skor. 

Diversifiering i kristider


När krisen slår till får entreprenören ompröva sitt erbjudande, finna nya sortiment, och kanske bli mer internationell i sin strävan att erbjuda kunderna det de vill ha

Vad gör man inte för att hänga med?

Diplomaten Jan Eliasson hänger med sin tid, feminismen är inne. Maskulinismen ute. Det är bara att dra på sig pumpsen, kavla upp blusärmarna och hänga med tåget när det går.

Den som vill veta hur det ser ut live får vänta till i maj.

Morotspiercing

Morots-slantarna blir än mer populära om man kan leka lite med dem också.

Vad är bäst Braun?

Min kära eltandborste gav upp häromdagen och jag fick köpa en ny, den tredje i raden. Den första jag hade hette bara Oral B som inte sa mig något, nästa hette Professional Care och fick mig att känna att mina tänder blev väl omhändertagna. Den nya som var den dyraste hittills heter Vitality. Min undran är nu om mina tänder blir lika rena med denna som med en som erbjuder Profesional Care? Men jag kanske känner mig lite piggare efteråt och orkar vara uppe en stund till istället.

Evil Hair

I gårdagens spanare talade Jessika Gedin om evil hair. Som exempel lyfte hon fram Anton Chigurh från No Country for Old Men ( http://www.imdb.com/media/rm2346359040/tt0477348 ). Ombinationen av välkammad Prins-Valiant-frisyr och onda handlingar blir extra otäck. Men vad säger man då om dessa två med extremt evil hair: http://www.poptherapy.com/wp-content/uploads/2008/03/abba.jpg ?


Ulrike Meinhof

Fick Jutta Ditfurths biografi över Ulrike Meinhof i julklapp. Har nu börjat med den då det kommit lite andra böcker emellan, Gomorra av Roberto Saviano och Mitt första Liv av Bodil Malmsten. Båda mycket bra och jag kan starkt rekommendera dem. Men denna är stor, dels är den bra skriven och dels är det en mycket intressant genomgång av Tyskland historia från ett tyskt perspekiv som i alla fall jag inte tagit del av tidigare. Nytt för mig är hur enormt omfattande medlöperiet som fanns under nazitiden var, men också hur tyskarna, med britternas och amerikanarnas goda minne lät många nazister beträda viktiga poster inte minst inom utbildning och militären. I princip gjorde man så att alla som sa sig ha varit mot nazismen innerst inne blev trodda. Marshallhjälpen var ju dessutom villkorad av att man hårdnackat bekämpade kommunismen i Västtyskland. Som tillsammans med Francos Spanien, var det enda land i Europa där kommunispartiet var förbjudet.
Men stackars Ulrike tycker man mest bara synd om så här en tredjedel in i boken, en flicka som längtar efter kärlek och bekräftelse, vars föräldrar är döda och en fostermor som bara mäter en efter akademisk prestation. Det är nog en sanning att en kärlekslös, osynliggörande, uppväxt är en bra grogrund för extremism. Man vill bli sedd och bekräftad. Läs!

GÄÄÄSSSSP

Efter tre år i dvala har jag tagit tag i mig själv och letat reda på lösenordet. Mycket har hänt, och ändå så känns bloggen forfarande som jag. Antagligen har dvalan inte lett till någon personlighetsutveckling likt den fjärlislarven genomgår i sin puppa. Såg att mitt senaste inlägg handlade om inköp av en ny cykel. Den gick två säsonger innan jag upptäckte glädjen över att köra oväxlat, s k fixie. Mer om den en annan gång då just den cykeln inte fungerar så bra så här års. Inspirerad av det bygget lät jag även bygga GUWS, the Gentlemans Urban Winter Steed som är en sk twixie. Byggd runt ett fotväxlat duomatic-nav, med en klassisk crescentram, brookssadel och lite annat vackert.
the Gentlemans Urban Winter Steed

hits